Plinten

Gratis stockfoto met afzondering, beige, binnen

Plinten worden meestal gebruikt in combinatie met houten vloeren. Een plint is een plat paneel van hout, kunststof of metaal dat een muur bedekt; deze functie wordt vervuld tussen het onderste en het bovenste gedeelte van de vloer. Het basiskenmerk dat een plint onderscheidt van de houten vloer is de textuur of de manier waarop hij is gemaakt. De meeste mensen gebruiken plinten om de kleuren van de vloer en de muur op elkaar af te stemmen. Het wordt gebruikt door mensen die de voorkeur geven aan de hoekige look boven de vlakke look.

De plinten worden ook gebruikt als een nieuwe toevoeging aan een kamer. Het verbetert een kamer of laat een extra kamer ruimer lijken. Het laat extra muren in een kamer opener lijken. Het soort hout dat voor plinten wordt gebruikt kan verschillen van vloeren en wanden. In de beginjaren werden beide houten vloeren geïnstalleerd. Met de tijd, als mensen wilden meer veranderingen in hun look en voelt ze de voorkeur aan veelzijdig systeem dat kan worden gebruikt voor vele doeleinden hebben. Ze gebruikten plinten als een meer flexibel systeem dat ze konden gebruiken in verschillende kamers om de inrichting van een kamer aan te passen. In het begin werd metaal gebruikt in plintsystemen. Tegenwoordig kunnen mensen elke look krijgen die ze willen door zich te richten op de ontwerpen van de plinten.

Er zijn hoofdzakelijk twee soorten plinten, de traditionele plint en de moderne plint. De traditionele plint werd vroeger gemaakt van meer exotische houtsoorten zoals exotisch Afrikaans kersenhout, notenhout, eikenhout en sommige van de meer exotische bamboesoorten. Hoewel het hout allemaal duur en exotisch was, konden de mensen dezelfde look krijgen tegen een veel lagere kostprijs en waren ze zeer tevreden met het resultaat. Traditionele plinten werden gebruikt in een huis tot de jaren 1980. Daarna werden ze vervangen door moderne technieken en materialen. Moderne systemen zijn nu economischer en worden slechts tot enkele jaren in een woning gebruikt.

De moderne plint van polyurethaanschuim is stijlvol, goedkoper en wordt in sommige meer trendy woningen van gegoten kunststof gemaakt. De polyurethaanspray wordt eerst op de houten vloer gespoten en het gedroogde plastic en het gedroogde hout worden vervolgens verwijderd, zodat er op een gemakkelijke manier en met minder tijd een schoon, vlak oppervlak overblijft. Het gebruik van moderne planken creëert een nieuwe afgeschuinde blik in het hout. Plint make-up en beglazing is de manier om vloer en muur te verfraaien. Het maakt een kamer aantrekkelijker. Het gebruik van muurkaatsen, schilderen, sjablonen, vloeren en vinyltegels zijn de kenmerken die worden gemaakt in levendige wanddecoratie. De technieken zijn technisch eenvoudiger en doeltreffender.