Hoe creëer je meer ruimte in je badkamer

Sanitair Utrecht

Er zijn steeds nieuwe Sanitair in Utrecht te vinden. Ontwerpers hebben een nieuwe ontwerpfilosofie ontwikkeld, die meer gebaseerd is op functionaliteit en comfort dan op het bieden van eye candy. Ruimte wordt snel een probleem voor veel mensen omdat gezinnen groter of kleiner lijken te worden, afhankelijk van de levensstijl. Wat voor sommige mensen een grote zorg kan zijn, is het gebrek aan badkamers in een huis.

Reputatie van een badkamer

De badkamer heeft de slechte reputatie te klein, te klein of te krap te zijn. Zich kunnen wassen, douchen en ontspannen in één ruimte is iets waar de meeste mensen naar uitkijken, maar voor velen is het moeilijk te realiseren. Veel huizen hebben niet slechts één badkamer, het kan een half bad zijn of zelfs een badkamer in een slaapkamer boven of zelfs in de kelder. De meesten van ons zijn wel eens een badkamer binnengelopen en waren stomverbaasd over de hoeveelheid vierkante meters die hij beslaat, de vreemde indeling en de hoeveelheid mooie armaturen van allerlei voorwerpen. Misschien is de badkamer zelfs tot de nok toe volgestouwd met rollen vloeipapier en shampooflessen.

Gelukkig zijn er dingen die u kunt doen om dit probleem op te lossen. Dit artikel geeft een aantal tips over wat u kunt doen om de ruimte in uw badkamer te maximaliseren.

Uw badkamer meer ruimte geven. 

Meer ruimte creëren in een kleine badkamer kan heel eenvoudig zijn. Het hangt allemaal af van wat u kunt doen. Het toevoegen van wat kleur en decoratieve elementen doet wonderen. Ook het opruimen van spullen in de badkamer helpt om meer ruimte te creëren. Het gebruik van een douchescherm in plaats van alleen een bad zal ook helpen om meer ruimte te maken. U kunt foto's ophangen, een badkamermeubel installeren of de ruimte boven het toilet gebruiken om borstels en andere spullen neer te zetten. 

Als de badkamer klein is, probeer dan minimalistische accessoires te gebruiken. Anders kunnen ze de kleine badkamer overweldigen. Een gebogen, rechthoekige spiegel of een grote ingelijste spiegel geeft de indruk dat er meer ruimte is. Het gebruik van manden is een ander idee om de opslagruimte te maximaliseren. Niet alleen zult u gebruik maken van de opslagruimte, zult u ook in staat zijn om te zien wat je hebt opgeslagen. Een badkuip is een ander item dat u efficiënt kunt gebruiken om meer ruimte te creëren.

Het creëren van uw ideale badkamer kan zo eenvoudig zijn, u moet alleen weten hoe en wat te doen.

De eenvoudigste manier om een grote badkamer te creëren is om een bepaald thema in gedachten te hebben. Het vinden van een geschikt thema is eenvoudig als u online zoekt naar uitgesproken badkamer ideeën. Met de stijlvolle ontwerpen van hedendaagse leidingen en armaturen, kunt u uw eigen luxe badkamer creëren. Als u kunt gaan voor de ijdelheidstijl dan bent u al een stap verder. Met badkamermeubels of armaturen creëert u een weelderige uitstraling die zelfs uw vrienden zal imponeren.

Ruimte creëren in uw badkamer kan ook door gebruik te maken van verschillende badkamerinrichting ideeën. Als je de muren zwart of wit kleurt, kan de ruimte kleiner lijken. Beige, wit en zonnegeel zijn heldere, verfrissende kleuren en geven een ruimtelijk effect. En probeer de tegels voor de muur, de vloer en het plafond eens in een andere kleur te maken. Dit geeft een stijlvolle badkamer. En als u niet alles wilt betegelen, kunt u overwegen de wanden te verven en grote tegels te gebruiken. Een ander idee om meer ruimte te creëren in een kleine badkamer is om glazen doucheschermen te gebruiken in plaats van de normale douchegordijnen.